מי שלא נטל

מי שלא נטל נו. נטילה מאחרים – אסור ליטול ידיו מאדם שלא נטל ידיו, מאישה נידה, מגוי או מגויה[1]. נז. נגע באוכלין ומשקים – מי שנגע באוכל או במשקה קודם שנטל ידיו שחרית או קודם שנטל אחרי שיצא מבית הכסא…

מים שנטלו בהם

מים שנטלו בהם נב. זהירות בשפיכתם – יזהר שלא לשפוך את מי הנטילה של שחרית במקום שעוברים שם בני אדם, ואם נשפכו בשוגג ישפוך עליהם מים טהורים רבים כדי לבטלם[1]. נג. הנאה מהם – אסור ליהנות ממי נטילת ידיים של…

המים והכלי שנוטלים לתוכו

המים והכלי שנוטלים לתוכו לט. דין המים – יש אומרים שמים הפסולים לנטילת ידיים לסעודה, כגון מים שנשתנה מראיהן וכדו', פסולים לנטילת ידיים שחרית, ויש שמכשירים[1], ולכן ייטול בהם אך לא יברך, ואם ירצה יכול לברך בלי שם ומלכות ויהרהר…

החייבים בנטילה

החייבים בנטילה יז. הזמן בו ישן – אם ישן בתחילת הלילה וקם קודם חצות – נוטל ידיו ומברך. אם ישן לאחר חצות אך קודם שישן אמר ברכות השחר ולמד תורה – כשיקום בבוקר ייטול ידיו כרגיל אך לא יברך. אם…

נטילת ידיים שחרית

נטילת ידיים – שחרית א. טעמים לנטילה בבוקר – לנטילת ידיים בבוקר ישנם ג' טעמים[1]: בלילה בעת השינה, שורה על האדם רוח טומאה וכשמתעורר משנתו מסתלקת רוח הטומאה מכל גופו חוץ מאצבעות ידיו ורגליו, וכדי להעבירה צריך ליטול את ידיו….

דילוג לתוכן