"קידרא חייתא"

גדר "קדירא חייתא"

טו "קידרא חייתא"- הינו תבשיל שצריך להתבשל זמן רב, כגון: בשר חי שלא בושל כלל, או קטנית שמתבשלת זמן רב, כגון: שעועית יבשה שאינה מבושלת כלל. אמנם, תבשיל שלא נדרש זמן רב לבישולו [כגון: אורז וכדו'] – אינו בכלל "קידרא חייתא" למרות שלא התבשל כלל.

מאכל שאינו מבושל כלל

טז מותר להשהות על הגז או על האש מערב שבת תבשיל שאינו מבושל כלל, באופן שהמאכל מונח על גבי חצובה ואינו נוגע באש [טעם הדבר: שאדם מסיח דעתו מן המאכל ואין חשש שיבוא לחתות]. אך אם לא נדרש זמן רב לבשלו [כגון: אורז וכדו'] – אסור להשהותו על הגז או על האש מערב שבת אם האש אינה גרופה או קטומה.

זמן הנחת "קידרא חייתא"

יז מותר להשהות "קידרא חייתא" על חצובה שעל גבי הגז או אש כנ"ל באופן שלא נוגע באש, דווקא בזמן הדלקת נרות, אך לא קודם לכן.

שהייה על גבי פלטה חשמלית

יח בעניין היתר שהייה על פלטה חשמלית, [ראה להלן פרק נ' דיני הטמנה סעיפים ד'-ח'] בדיני הטמנה.

דילוג לתוכן