-
הדפסת השו״ת

דין סיר בשרי שלא בישלו בו 24 שעות

מקור: תנא דבי אליהו, תשפ״ב

שאלה:

מה דינו של סיר בשרי שלא בישלו בו עשרים וארבע שעות, ואחרי עשרים וארבע שעות בישלו בו חלב?

תשובה:

סיר שלא בישלו בו עשרים וארבע שעות, המאכל שבלוע בו נחשב כטעם פגום שאינו אוסר מהתורה אלא מדברי חכמים. ואם אחרי עשרים וארבע שעות בישלו בו מאכל שאינו חריף והסיר היה נקי, יש הבדל בין דין המאכל לדין הסיר. המאכל לא נאסר כיון שמדובר בטעם פגום והוא כבר התבשל בסיר וזהו דין של 'דיעבד', אבל מכאן והלאה אסור לבשל בסיר זה בשר או חלב. אבל אם זהו סיר עשוי מתכת, אפשר להגעיל אותו ואז יהיה מותר לבשל בו בשר או חלב.

דילוג לתוכן