-
הדפסת השו״ת

אפיית לחם שיש בו חלב או חמאה

מקור: תנא דבי אליהו, תשפ״ב

שאלה:

שמעתי שאסור לעשות לחם שיש בו חמאה או חלב, ושאלתי היא מדוע יש איסור כזה הרי הלחם הוא פרווה ואין בלחם בשר?

תשובה:

אסור לאפות לחם או כל דבר מאפה אחר עם חלב או חמאה בכמות גדולה, והסיבה היא שמא אנשים לא יידעו שיש בו חלב ויבואו לאכול אותו עם בשר. אמנם, אם עושים היכר בלחם או במאפה כמו לשנות את צורתו, באופן שכולם יודעים שזה מאפה חלבי – אז מותר לעשותו עם דברי חלב, כיון שאז אין חשש שיאכלו אותו עם בשר.

דילוג לתוכן