קדושת הנרות
הדלקה בגפרור
כג – יכין הבעל לאשתו קופסת גפרורים שלמה, כדי שאם יכבה גפרור אחד תוכל להדליק אחר, אכן אם לא הכינו גפרורים וכבה נר אחד – תדליק את הנר השני ישירות מהנר הראשון, אבל לא על-ידי קיסם או גפרור שמדליקה מהנר הראשון שלא יראה מפחית המצוה, ואם אי-אפשר בכך – תדליק ע"י קיסם או גפרור.
הדלקה בנר מיוחד
כד – יש מהדרים ומכינים נר נאה ומיוחד שבו ידליק את נרות השבת, ותבוא עליהם ברכת טוב (ותיזהר האשה מלכבותו לאחר ההדלקה).
הדלקת נר שבת מנר חנוכה
כה – יש אומרים שמותר להדליק נרות שבת מנרות חנוכה ולהיפך, ויש אוסרים. וטוב לחוש לדעת האוסרים במקום שאפשר (ומ"מ אשה שקיבלה שבת בהדלקת הנרות – לא תדליק נרות חנוכה, אף באופן שאין אחר שידליק).
נגיעה בנר אחר הדלקה
כו – אין לגעת בנרות שבת (אף שאינו מזיז אותם), אחרי שהודלקו, משום שהוקצה למצוותו.
שימוש בנרות שבת
כז – יזהר שלא להשתמש בנרות שבת אלא לצורך שיש בו קצת מצוה ולא דברי חולין. למשל, אם אשתו הדליקה נרות שבת מוקדם והוא רוצה להדליק אש מאותם נרות לצורך בישולי שבת, מותר, כיון שיש בזה צורך מצוה. אבל אם רוצה לשאוב אש להדליק לעצמו סיגריה – אסור, כיון שיש בנרות אלו קדושה.
החלפת חיתול ליד הנרות
כח – אסור להחליף חיתול לתינוק ליד נרות שבת בשעה שהם דולקים, מפני כבוד הנרות וקדושתם המיוחדת, אבל אם עומד וגבו אל הנרות באופן שהוא מסתיר את התינוק – מותר.
להתלבש כנגד הנרות
כט – אסור להתלבש ליד הנרות אם אין לגופו בגדים פנימיים, אבל אם יש לגופו בגדים פנימיים – מותר להחליף החיצוניים [בעבר כשלא היו בגדים פנימיים אמרו שלא יחליף אדם בגדיו אלא תחת שמיכה, אבל כיום שלובשים בגדים פנימיים – אין להחמיר בבגדים חיצוניים].