"שבת בראשית"
א. שבת בראשית – יש נוהגים לפתוח את קריאת חמישה חומשי תורה בסימן מזל טוב ולומר לפני קריאת פרשת "בראשית" את המילים: "בסימנא טבא". ונחלקו המנהגים מי הוא האומר: "בסימנא טבא" ומתי אומרו. יש נוהגים שכהן העולה לקריאת פרשת "בראשית" אומר: "בסימנא טבא" ואומרו לפני שמברך ברכת התורה. יש נוהגים ששליח ציבור אומר: "בסימנא טבא" ואומרו אחרי ברכת הכהן ולפני שמתחיל לקרוא. ויש נוהגים שאחד הגבאים או המתפללים אומר: "בסימנא טבא" ואומרו אחרי ברכת הכהן ולפני ששליח הציבור מתחיל לקרוא.
ולמעשה המנהג הטוב ביותר הוא שאדם שאינו עולה לתורה וכן שאינו משמש כבעל קורא יאמר: "בסימנא טבא". ובדיעבד, גם אם שליח הציבור אמר: "בסימנא טבא אחרי ברכת הכהן [ובוודאי אם אמר הכהן לפני שברך] – אין זה הפסק.
שבת חנוכה ור"ח טבת
ב. שבת שחל בר"ח טבת – אם חל ר"ח טבת בשבת, מוציאין ג' ספרים וקורין ו' בפרשת השבוע, ובשני קורא אחד בשל ר"ח, ומתחיל "וביום השבת", ובג' קורא מפטיר בשל חנוכה והפטרה "רני ושמחי". ואם חל ר"ח בחול – מוציאין ב' ספרים וקורין בספר תורה ראשון ג' עולים בשל ר"ח, ובשני קורא אחד בשל חנוכה. ונהגו בקהילות הספרדים לקרוא בשעת פתיחת ההיכל בשבת שמוציאם שלושה ספרים, את הפסוקים של "מי לא ייראך", והכל לכבוד המעמד המיוחד.