המרכיבים (25 סופגניות):
- 1 קילו קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 50 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
- 7 כפות סוכר
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות ברנדי או קוניאק
- 2 שקיות סוכר וניל
- בערך 1 וחצי כוסות מים פושרים לערך
- ריבה שאתם אוהבים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שימו כל החומרים יחד בקערת מיקסר והפעילו עם וו לישה על מהירות נמוכה, כרבע שעה.
- הניחו להתפחה ראשונה 45 דקות.
- קרצו מהבצק 25 כדורים ועם מעט שמן בידיים כדררו לכדור עגול יפה.
- קחו נייר אפייה וקפלו אותו ל 4 קיפולים, כאשר כל קיפול חותכים לחצי עד נוצרים לנו הרבה ריבועים קטנים בגודל הסופגנייה.
- מרחו כל ריבוע במעט שמן והניחו כל כדור על ריבוע נייר. מעכו את כדור הבצק מעט עם כף היד.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל 40 מעלות להתפחה למשך 20 דקות.
- חממ שמן בכירה הבינונית של הגז, על אש נמוכה. שימו לב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח (מידי פעם תוכלו להגביה את הלהבה למעט בינונית לצורך חימום השמן מעט ואחר כך החזירו לאש נמוכה שוב. הדגש: האש רוב הזמן צריכה להיות נוטה לנמוכה).
- הרימו את הסופגנייה עם הנייר אפייה והפכו אותה בזהירות לתוך השמן. הוציאו את נייר האפייה.
- כסו את הסיר עם מכסה וטגנו בין 1.5 ל 2 דקות עד שהסופגנייה מזהיבה. הוציאו והניחו על נייר סופג.
- צננו את הסופגנייה מעט. הזריקו פנימה ריבה ופזרו אבקת סוכר מלמעלה.
- תוכלו כמובן לצפות בשוקולד או בסוכריות או בשניהם, ובעצם בכל דבר מתוק שמתחשק לכם.